به همت پژوهشگران انستیتو پاستور ایران، نخستین پوست زنده انسان در شرایط آزمایشگاهی در کشور ساخته شد.
به گزارش ایسنا دکتر محمد علی شکرگذار، استادیار بانک سلولی انستیتو پاستور ایران در این خصوص گفت: از مشکلات عمده موجود در کشور سوختگی و زخم های مزمن است که در مقایسه با کشورهای با جمعیت مشابه، تعداد سوختگی ها زیاد است.
وی افزود: طبق آمار مرکز تحقیقات پوست، طی یک سال گذشته از 2000 مورد مراجعه کننده، بین 30 تا 60 درصد مصدومان فوت کردند، که نیاز به روش های موثر برای درمان این سوختگی ها احساس می شود.
شکرگذار خاطر نشان کرد: درمان بیماران سوختگی از طریق پوست مصنوعی و یا پوست زنده صورت می گیرد که پوست مصنوعی که تنها از یک لایه مصنوعی (داربست خاص) ساخته شده، به رغم زیست سازگار بودن و نجات فرد از مرگ حتمی، به هر حال پوست طبیعی نبوده و فرد از نظر زیبایی با مشکل مواجه می شود.
وی افزود: روش موثرتر در درمان سوختگی، پیوند پوست زنده است تا به تدریج ترمیم شده و حالت پوست طبیعی را پیدا کند که حتی در صورت نیاز، امکان پیوند مو بر روی آن وجود دارد اما قیمت آن سه برابر پوست مصنوعی است.
دکتر شکرگذار با اشاره به موفقیت پژوهشگران کشورمان در دستیابی به فن آوری ساخت پوست زنده گفت: در تحقیقاتمان به فن آوری ساخت پوستی دولایه متشکل از درم که ترکیبی از کولاژن، کیتوسان و فیبروبلاست بوده و اپیدرم که پوششی از سلول های کراتینوسیت می باشد، دست یافته ایم و روش های استخراج و کشت سلول های فیبروبلاست و کراتینوسیت بدست آمده از پوست نوزاد با اجازه اخلاقی از والدین آنها بررسی و ارزیابی شده است.
دکتر شکرگذار در پایان خاطر نشان کرد: پوست زنده به ازای هر پیوند 5/7 سانتیمتری، با هزینه 800 هزار تومان و مشابه آمریکایی آن با هزینه یک میلیون و 200 هزار تومان به فروش می رسد و در حال حاضر با حمایت نهاد ریاست جمهوری از این طرح، در مراحل کسب مجوز اخلاقی برای آزمایش روی داوطلب هستیم.